Becenevén: Mező Misi. Gyula környéki zeneszerető roma családból származik. Zeneiskolába ugyan nem járt, de gyerekkora óta énekel, gitározik, és 1999 óta a Magna Cum Laude együttes frontembere. Koronczay Lillának mesél élete 7 meghatározó napjáról.

1988. augusztus 1. Az első gitár

Aznap lettem tízéves, és édesapám meglepett egy vadonatúj Hohner gitárral. Soha nem lett volna rá pénze, ha nem hirdetnek a termelőszövetkezetében kombájnversenyt. Mivel remek kombájnos volt, elhozta az első díjat, húszezer forintot, és éppen ennyibe került a hangszer. Ez indított el az úton. Addig a nagybátyám gitárján pengettem, ahol csak lehetett, árokparton, tornácon, mindenütt. Zeneiskolába ugyan soha nem jártam, de a véremben van a ritmus, ahogy a három testvéremnek is. Édesapám is muzsikál, nálunk Dobozon folyton szólt az ének.

1994. szeptember 10. Az első zenekar

Megalapítottuk a barátaimmal a Három Amigo nevű zenekart a gyulai gimnáziumban. Korábban szakképző iskolába jártam, fafaragást tanultam, mert a nagyapám is fafaragó volt, utána meg kosárfonást, de végül elhatároztam, hogy leérettségizem. Akkor már csak a zene érdekelt. Ha bánat vagy öröm ért, azonnal kézbe vettem a gitárt. Az volt az én igazi mentsváram.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .