A wellness olyan gyógymódok, terápiák, egészségmegőrző programok összességét jelenti, amikor a vendég kiszakadhat a mindennapok taposómalmából, pihenhet, miközben feltöltődik energiával, és igénybe veszi mindazt a kényeztetést, ami megteremti a testi-lelki harmóniát. Ahol időjárástól függetlenül lehet élvezni a fürdőt, a szaunát, a gyógyító klímát, a csendet, a jó levegőt.

Már egy hosszú hétvégére tervezett kikapcsolódás megismerteti a vendéget az egészségtudatos életmóddal, a rendszeres testmozgás élményével, a korszerű táplálkozással, a természetes hatóanyagokra épülő szépségápolással, a stresszkezelés fontosságával.

Érezze jól magát!

A wellness az általános jó közérzet, a kiegyensúlyozottság, a szellemi és fizikai teljesítőképesség helyreállításának programja. Helye van benne az intenzív testedzésnek, de a kimerültség nyomai is eltüntethetők a szakszerű izomlazító masszázs, a szauna és a pezsgőfürdő kombinált alkalmazásával. A szauna jótékony hatásai közé tartozik, hogy erősíti az immunrendszert, élénkíti a bőr anyagcseréjét, ezáltal fokozza a bőrsejtek regenerálódását, lassítja az öregedési folyamatot. Az izzasztókabinban kitágult erek a hideg vizes medencébe merülve összeszűkülnek, ez egyrészt kiváló értorna, jó vérnyomás-szabályozó, másrészt növeli a szervezet edzettségét. A pezsgőfürdő élénkíti a vérkeringést, egyúttal ellazít. A javasolt pihenés és bőséges folyadékfogyasztás után a vendég úgy érezheti: újjászületett.

Energiát ad és formába hoz a böjt

A vallási vagy gyógyító céllal végzett böjtölésnek évszázados hagyománya van, jótékony hatását a korszerű életmódorvoslás is igazolja. Nem csoda, hogy egyre több wellness-szálloda programajánlatában is szerepel. Kíméletes formája a léböjt, mert ezt az orvosi felügyelet mellett folytatott, 10 napos (9 éjszakás) kúrát nem a koplalás jellemzi. A bőséges, vitaminokban gazdag folyadékbevitel mellett aktívabbá válik a szervezet kiválasztása, ami testi és lelki megkönnyebbüléssel jár. A sikert az orvosi felügyelet, a diétás és életviteli tanácsadás, a szakemberek támogató jelenléte, az együtt böjtölő társak támogatása, valamint a különböző méregtelenítő, immunrendszert turbózó, az alakformálást és a salaktanítást elősegítő kezelések biztosítják. Igazi tavaszváró, a megújulást támogató program.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .