C’est chic! – Egyszerű szépségtrükkök Párizsból

Híresen szépek, stílusosak és nőiesek – és mindezt erőlködés nélkül. Lássuk, mit tanulhatunk a szépségápolásról a francia hölgyektől!

Ha alaposan megfigyeljük a francia nőket – filmekben, televízióban, vörös szőnyeges fotókon – azonnal szembetűnik lazaságuk és természetességük. Ők sosem törekszenek a tökéletességre, a sminkkel is egyéniségüket, az általuk képviselt életstílust és életfilozófiát hangsúlyozzák. Emellett számukra a szépségápolás nem kötelezettség, hanem örömforrás, a kreatív lehetőségek tárháza, és ez meg is látszik a végeredményen. Csináljuk hát utánuk!

A szép bőr a patikában kezdődik

Nem véletlenül vált Franciaország nagyhatalommá a dermokozmetikumok világában: a franciák bíznak a szakértelemben, és ez bőrápolási szokásaikban is megmutatkozik. Nekik köszönhetjük többek között a micellás víz, a termálvizes kozmetikumok és spray-k és a száraz olajok elterjedését is. A szépség ugyanis az egészséges, ragyogóan hidratált bőrnél kezdődik – kortól függetlenül –, ezt pedig csak a megfelelő, hatóanyagokban gazdag ápolási termékekkel és a helyes rutinnal érhetjük el.

A kevesebb több

Vastag alapozás? Szoborszerű arckontúr? Megrajzolt szemöldök? A francia nőknél ezek közül egyiket sem látni. A fedés helyett ők inkább előnyös tulajdonságaik kihangsúlyozására koncentrálnak. Gyakori például, hogy nem tüntetik el vastag korrektorréteggel a szem alatti karikáikat, hanem szempilla göndörítőt és szempillaspirált használnak, arccsontjukra pedig highlightert visznek fel, így vonják el a figyelmet például a táskás szemekről is. Ecset helyett inkább az ujjbegyeikkel dolgoznak, és a szemkontúrceruzát, sőt a rúzst is szeretik kissé elmaszatolni, a lezserebb benyomás kedvéért.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .