Kevesen utaznak Amerikába azért, hogy lássák San Diegót, a legtöbben csak útba ejtik, és talán éppen ezért lep meg mindenkit. Ez a város amellett, hogy nagyszerű programokat, szórakozást és tengerpartokat kínál, valami egészen egyedi harmóniát sugároz.

Külföldön az ember szeret új dolgokat felfedezni, rácsodálkozni mindarra, ami eltérő, nagyon más. Számomra San Diegóban derült ki, hogy a sok újdonság között mennyire megnyugtató lehet az ismerős, a „hazai”. Kalifornia második legnagyobb városában kiváló keveréket alkot az Amerikában megszokott biztonság, kiszámíthatóság és mindenre kiterjedő profizmus, valamint az európai légkör és elegancia. Mintha egy okos tervező patikamérlegen adagolta volna ki a kényelmet biztosító modern elemeket, majd az egészet belehelyezte volna egy klasszikus miliőbe.

Hajrá, padres!

Szerelmünk hajnalán a férjemmel gyakran jártunk focimeccsre. A játék cseppet sem érdekelt, de nem estem kétségbe, amíg ő szurkolt, én olvastam, napoztam, új káromkodásokat tanultam. Azért amikor San Diegóba érkezésünk napján rögtön azzal állt elő, hogy menjünk baseballmeccsre, kicsit húztam a számat, de mivel a fiaim nagyon lelkesek voltak, rábólintottam. És milyen jól tettem! A kasszánál kígyózó, de jól szervezett sorok vártak, így gyorsan bejutottunk a város közepén épült stadionba. A jegyárak változatosak, a bérletesek a pályához közeli alsóbb páholyokban pöffeszkednek, de a bulit a felsőbb régiókban kell keresni, itt mindenki tetőtől talpig San Diego Padres-es szerkóban feszít, sokan baseballkesztyűt is viselnek. Már az ülőhelyekig eljutni is élmény, hiszen a stadion hatalmas; a lelátó mögötti részeken büfék, italárusok, ajándékboltok és jótékony célra gyűjtő alapítványok váltják egymást. A meccs háromórás, ám egy percig nem unatkoztunk. A himnuszt a tömeg áhítatos csöndben hallgatta, utána viszont felszabadultan szórakoztak. Mindenki folyamatosan evett, ivott, beszélgetett, itt egy baseballmeccs nem egyszerű sportesemény, sokkal inkább társasági élmény. A mérkőzést óriási kivetetőn is láthatjuk, és az apróbb szünetekben lehet mosolyogni a csókkamerán, a stadion területéről feltöltött közösségi médiás posztokon, a humoros gegeken. A végére a szabályokat is megértettük, beszálltunk az összes tapskoreográfiába, és teli torokból szurkoltunk. Sajnos kikaptunk, de a kedvünket ez sem ronthatta el.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .