Testünk bizonyos területeiről hajlamosak vagyunk elfeledkezni bőrápolás közben, és csak akkor eszmélünk, amikor az idő már visszafordíthatatlan nyomokat hagyott rajtuk. Holott a titok a megelőzésben rejlik.

Biztosan sokan hallottuk már a nagy igazságot, hogy életkorunkról a nyakunk árulkodik a legszembetűnőbben. Nem csoda, hisz a bőr ezen a területen vékonyabb, mint az arcunkon, leginkább a szemkörnyék bőréhez hasonlatos. Emellett a gravitáció és az állandó mozgás is hozzájárul a bőr elfáradásához. Jellemzően az első ráncok is a mellkas és a nyak részén jelennek meg.

A másik igen problémás terület a felkar és a hát felső része. Ezekről gyakran csak akkor veszünk tudomást, amikor először vesszük észre, hogy nem úgy áll rajtunk az ujjatlan felső, mint a korábbi nyarakon. De vajon mit tehetünk, hogy mentsük, ami menthető?

Nyak és dekoltázs

A bőr szakértői szerint két tényező gyorsítja fel e testrészek öregedését: az alvási pozíciónk és a fényvédelem hiánya. Az elsőn nem biztos, hogy tudunk változtatni. Ha mégis megpróbálnánk, feküdjünk a hátunkra – ez a legbőrbarátabb alvási póz. A fényvédelemmel viszont igenis tudunk, sőt kell is foglalkozni. Még a bőrüket tudatosan ápolók is gyakran megállnak az áll vonalánál a fényvédővel. Pedig tovább kell menni. Nyáron akkor is érdemes bekenni a mellkas területét, ha ruha fedi, egy fehér pamutpóló ugyanis mindössze SPF 15-ös védelmet nyújt.

Emellett harmincéves kor felett indokolt a célzottan erre a területre kifejlesztett feszesítő készítmények használata. Ezek koncentráltabban tartalmaznak fiatalságmegőrző hatóanyagokat – összetételükben gyakran a szemránckrémekhez hasonlatosak. Segít a kontúrokon, ha rendszeresen masszírozzuk a nyakunkat, mindig felfelé és kifelé haladva, az áll alatti részen keresztül egészen az állkapocsig. Ha gyors és látványos hatást szeretnénk elérni, vigyünk fel egy dekoltázsra való fátyolmaszkot. Ez gyorsabban eltünteti az alvás közben kialakult ráncokat, és azonnali simító hatással bír, ami azonban sajnos egy-két óra után elmúlik.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .