Az arcápoló fátyolmaszkokkal már többnyire jó barátságban vagyunk, ám a maszkolás Ázsiából begyűrűző tudománya nem áll meg ennél a testrésznél. Nézzük, mi mindenben segíthet nekünk a szépségápolási termékek új sztárja!

A fátyolmaszk jelen népszerűségét és technológiáját kétségkívül a koreai szépségiparnak és nőknek köszönhetjük, ugyanakkor kezdetleges elődje Európában is felütötte a fejét már a 20-as, 30-as években. Ekkoriban ugyanis a francia nők vékony marhahússzeleteket tettek az arcukra, muszlinkendővel rögzítették, és bőrükön hagyták egy-két órán keresztül. Szerencsére ma sokkal kellemesebb, gyorsabb és hatékonyabb módszerek közül válogathatunk, ha hidratálni, illetve táplálni szeretnénk bőrünket. Azt az üvegszerűen sima és üde hatást, amitől a bőr ragyogóan fiatalnak és egészségesnek tűnik, 15-20 perces hatóidejű fátyolmaszkokkal érhetjük el legkönnyebben – és ez nem csupán az arcunkra, hanem szinte bármelyik testrészünkre igaz. Lássuk, mi mindent boríthatunk még be ezekkel a hatóanyagokban dúskáló, leheletvékony anyagokkal.

Száj

Az ajkakra tervezett termékek általában kollagénnel és hialuronsavval gazdagítottak, így amellett, hogy ápolnak, picit teltebbé is varázsolják az ajkakat – ez a hatás azonban nem tartós. Előnyük, hogy remekül kezelik, simítják a száj körüli ráncokat is, ahová a rúzs előszeretettel csordogál be.

Láb

Ebből az első pillantásra mókás, ám hihetetlenül hatékony lábápolóból két fő típus uralja a piacot: a hámlasztó verzió, amely leszámol a bőrkeményedésekkel, és a mélyhidratáló, amit az előző után érdemes használni. Maguk a termékek úgy néznek ki, mint egy vizes pamutzokni, és olyan érzés viselni is őket. Ajánlott minél hosszabb ideig a lábunkon hagyni.

Állkontúr

Az a rettegett toka! Azok a megereszkedett kontúrok! Sokan vagyunk, akik fenyegetve érzik magukat tőlük. Kialakulásukat az állkontúrmaszkok hivatottak késleltetni, ezek ugyanis feszesítő és ránctalanító hatóanyagokkal bőségesen átitatottak, hatásuk azonnal látszik.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .