Vámos Miklós kérdése:

Kedves Pici, a művészet többnyire individuális tevékenység, a kitalálós része szinte mindig. A komponisták is magányos bozótharcosok, mint az írók, ám csak addig, amíg zenekarral vagy zenekarban nem kezdenek dolgozni. Te legalább két fontos rockegyüttes alapembere voltál, ám hosszabb ideje szólókarriert futsz be, persze segítőkkel. Újabban pedig nekiugrottál, hogy megírd a TE könyvedet. Most jelenik meg a második kötet. Én már az elsőt is nagyon élveztem. Sokszor szóba hozod az angyalokat. A másodikban is? Annak előtte több dalodban is szerepeltek. Miért annyira fontosak neked?

Presser Gábor válasza:

Az, hogy angyalok is vannak a szereplőim között, tulajdonképpen magától értetődő. Az ember főleg arról ír, amiről van valamennyi tapasztalata, élménye. Én ismerek közülük többet. Például a B-moll és C-dúr angyalokat különösen szeretem.

Amúgy bármikor összefuthatunk velük, persze a „bármikor”-t nem szabad erőltetni. Legtöbbször jólesik nekik egy rebbenésnyi „észrevétel”, de a harsányabb felismeréstől irtóznak, a tolakodás zavarja őket a munkában, amiből van bőven elég szegényeknek. Jobban szeretik, ha ők választhatják ki a pillanatot és a személyt, amikor és akivel barátkozni volna kedvük.

Az Angyalposta földi kézbesítői cipelik a legnagyobb terhet, van, amikor este nem is tudnak hazamenni, az olyan, mint a zenészeknek az „ottalvásos” buli. Idelenn velük lehet a legtöbbször találkozni, ami persze nem túl sok, de hát mégiscsak angyalokról beszélünk. Van úgy, hogy kócosak a repkedés miatt, ilyenkor a kabátjuk telis-tele szöszökkel, máskor pedig mezítláb közelítenek, akkor persze kicsit koszos a talpuk. Alapvetően roppant édesek, mondjuk a lecsatolható városi szárnyvédőjük nem kicsit vicces.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .