Az ajándékozás mindenki számára fontos, megerősíti a kapcsolatokat, hiszen örömöt szeretnénk szerezni a másiknak. Ez lenne az ideális, de karácsonykor sokan kapkodva vagy kényszerből ajándékoznak. Cikkünkben olyan tippeket gyűjtöttünk össze, amelyek megoldást jelenthetnek, ha nem tetszik, amit a fa alatt találunk.

A nem túl személyes ajándékokat továbbadhatjuk olyasvalakinek, aki tényleg örül nekik. Nagyon fontos azonban, hogy írjuk fel, kitől kaptuk, nehogy később kínos helyzetbe kerüljünk. Ha túlzottan az ünnephez kötődik, tegyük el jövőre, csak jegyezzük meg, hogy az illetőnek már nem kell újabb ajándékot vásárolnunk. Csokoládé, édesség esetében figyeljünk a lejárati időre, de egy üveg ital vacsorameghívásra vagy baráti összejövetelre is tökéletes lehet.

 Tegyük pénzzé

Talán az egyik legkézenfekvőbb ötlet, hogy eladjuk a nem kívánt holmit, így az árát olyasmire fordíthatjuk, aminek valóban örülünk. Számtalan online felület áll rendelkezésünkre, csak ügyeljünk a beárazásra (utána is nézhetünk hasonló termékek árának) és a képek minőségére. Természetesen személyesen is továbbadhatunk az ajándékokon. A harmincnégy éves éves, háromgyerekes Szilvia a gardróbvásárokra esküszik.

– Jövő év elején lesz a negyedik alkalom, hogy barátnőimmel összefogva vásárt rendezünk az otthon felhalmozódott feleslegessé vált, de új vagy szép állapotú dolgokból – mondja. – Interneten és szórólapokon hirdetjük a környéken, hogy minél több embert elérjünk. Mindig elviszem a nem eltalált karácsonyi ajándékokat, kozmetikumokat, rossz méretű ruhákat, de a gyerekek is rengeteg olyan játékot kapnak, amit ki sem vesznek a dobozból. A hangulat mindig szuper, a kicsiknek játszósarkot alakítunk ki, ahol együtt szórakoznak. Remek közös program, miközben igazi kincsekre lelhetünk egymás „kacatjai” között.

Segítsünk másnak

Jótékonykodni a legtöbben karácsony tájékán szoktak, ezért is lehet jó ötlet, hogy az ünnepek elmúltával ismét segítsünk a rászorulóknak. A különböző karitatív szervezetek az év minden napján szívesen veszik az adományokat. Fontos, hogy csakis hibátlan és valóban hasznos holmit adjunk, figyelembe véve az igényeket is. Választhatjuk azt a megoldást is, hogy az eladott termékek összegét ajánljuk fel, hogy azt arra fordíthassák, amire valóban szükségük van.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .