A 2022-es évre készülve vegyük fel fogadalmaink közé azt is, hogy jobban fogunk bánni magunkkal, és megszabadulunk néhány ártalmas szokásunktól. Önostorozás helyett fókuszáljunk inkább az önmagunkkal való törődés művészetére!

Néhány szokás, mozdulat, gesztus annyira mélyen rögzült már bennünk, hogy észre sem vesszük őket. Csak akkor tűnik fel, mit is teszünk, amikor a következményeivel szembesülünk: tövig lerágott körmökkel, csúnyán vöröslő, gyulladt pattanással – hogy csak két példát említsünk a leggyakoribbak közül. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a rossz szokásokat, amelyektől a legjobb lenne megszabadulnunk.

Hajcsavargatás

Nem, nem a hajcsavaróról szeretnénk lebeszélni a kedves olvasót, hanem arról az automatikus mozdulatról, amikor azonnal a tincseikhez nyúlunk, ha unatkozunk vagy feszültté válunk. Tekergetni kezdjük őket, netán tépkedni – sőt, olyat is láttunk már, hogy rágni! Talán szükségtelen is részletezni, miért utálja ezt a hajunk: a felesleges súrlódás idő előtt megtöri, kiszárítja a fürtöket.

Megoldás: Ha elég hosszú a hajunk, vezessük be a szoros balerinakontyot, és viseljük így a tincseinket, amíg azt nem érzékeljük magunkon, hogy már nem feltétlenül nyúlunk azonnal a fürtök után egy-egy bosszantó e-mail elolvasása után. A rövid hajúaknak nehezebb a dolguk – itt az állandó kendőviselés hozhat áttörést, ám ha nem szeretnénk bevállalni, hordjunk magunkkal egy könnyű hajápoló krémet, amivel naponta többször is hidratáljuk a megviselt hajszálakat.

Sminkben alvás

Reméljük, ezt a vétket nagyon kevesen követik már el, és ők is csak ritkán. Ha nem tisztítunk arcot elalvás előtt, nemcsak a bőrünknek, de például a szemünknek is ártunk: az éjszaka folyamán a leváló sminkdarabkák belehullanak, és irritációt, gyulladást okozhatnak.

Megoldás: Számos gyengéd, mégis hatékony sminkeltávolító termék létezik, de mi most felvázoljuk a leggyorsabb módszert. Gél állagú arclemosót nyomjunk picit megnedvesített tenyerünkbe, alaposan dörgöljük át vele az arcunkat – a szemkörnyéket is beleértve. Fogjunk egy vékony, kis méretű frottírtörölközőt, vizezzük be alaposan, és ezzel töröljük le a lemosót az arcunkról a szennyeződésekkel együtt, különös tekintettel a szemsminkünkre.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .