A jótékonykodás főszezonja karácsonyra esik: ilyenkor az is jó, ha az éhezőnek halat adunk, halászni majd megtanítjuk máskor. A technikának és a civil szervezeteknek hála ma már néhány egyszerű mozdulattal is segíthetünk másokon.

Doboznyi szeretet

Ha karácsonykor egy nehéz sorsú kisgyermeket lepnénk meg, azt azzal is megtehetjük, ha keresünk egy üres cipősdobozt, és megtöltjük ajándékokkal (játékokkal, írószerekkel, higiéniai termékekkel, édességgel, könyvvel). A dobozt csomagoljuk be színes csomagolópapírral, és jól láthatóan írjuk rá, milyen korú lánynak vagy fiúnak szánjuk az ajándékot (például „fiú, 12” vagy „lány, 8”). A Baptista Szeretetszolgálat országszerte több száz gyűjtőpontot állít fel, ahova elvihetjük a dobozt, hogy továbbítsák a rászorulóknak. Idén december 19-éig tudják átvenni az ajándékokat, a gyűjtés „főhadiszállása” az ünnepi pompába öltöztetett Cipősdoboz Vár a budapesti Városháza Parkban. Mivel az önkéntesek ellenőrzik a csomagokat, azt kérik, a doboz tetejét és alját külön csomagoljuk be, hogy könnyen nyitható és zárható legyen.

‒ Ennél egyszerűbb adományozás nem létezik, talán ezért is annyira szerethető a program ‒ mondja Szilágyi Attila, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója.

Ha kevés az időnk, a ciposdoboz.hu honlapon keresztül is felajánlhatjuk azt a néhány ezer forintot, amiből a szervezet egyik játékforgalmazó partnere összeállít a gyerekeknek egy ajándékdobozt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .