Milyen oldalakat böngésznek a kiskamaszok? Mely csatornákon kommunikálnak, és miről? A legegyszerűbb természetesen az, ha megkérdezzük őket. Ha ez nem jutna eszünkbe, szerencsére megteszik mások.

A magyar tizenévesek több mint 85 százaléka naponta három óránál is többet tölt a neten – derül ki a BeSocial közösségimédia-ügynökség felméréséből. A kutatás idén tavasszal készült, és 4684 fő válaszolt. Az életkoruk 14 és 25 év között szóródott. Majdnem a felük négy óránál is többet netezik – és ebbe az időbe a tavaszi online oktatás nem számít bele. A szabadidejükben leginkább a közösségi médián lógnak, ezt követi a csetelés, majd a barátokkal való fizikai találkozás. A fiatalok nyitottak a hírekre – főleg, ha azok szórakoztató jellegűek. A közösségi platformoknál a Messenger visszaelőzte az Instagramot, és harmadik helyre ugrott a kínai TikTok.

A tinik könnyebben megnyílnak a neten: vannak olyan dolgok, amikről háromnegyedük szívesebben kommunikál ezeken a csatornákon, mint élőszóban. 51 százalékukat érdekli a politika, az ország jelenlegi helyzete. A megkérdezettek egyharmada kedveli az influenszereket – a netes celebeket –, és szívesen válnának ők is azzá. A fiatalok 89 százaléka kapott már üzenetet olyasvalakitől, akit igazából nem is ismert, és több mint felük állította, hogy zaklatták már a közösségi médiában. 51 százalékuktól kértek már erotikus fotót, és 12 százalékuk küldött is magáról ilyet. (Két évvel ezelőtt még csak a tinik 39 százalékától kértek erotikus képet.)

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .