Ha a fa körül összegyűlik a nagycsalád, előbb-utóbb valakinek eszébe jut, hogy megörökítse a pillanatot. Hogy ne érjen felkészületlenül a javaslat, szánjunk egy kis időt a sminkelésre!

Egyikünk imád fotózkodni, és minden alkalmat meg is ragad rá, a másik pedig inkább elkerüli, ha pedig mégsem tudja, elbújik valaki háta mögé. Tartozzunk bármelyik csoportba is, a nagy felbontású képeket készítő okostelefonok korában érdemes elsajátítani azokat a legalapvetőbb praktikákat, amik segítségével nem rémülünk meg, ha viszontlátjuk magunkat egy-egy csoportképen a közösségi média felületein.

Nem mind fotogén, ami fénylik

Sajnos a telefonokon található vakuk még a szupermodellekkel sem bánnak kesztyűs kézzel, ám ha odafigyelünk arra, hogy arcunkon csak a megfelelő pontok verjék vissza a fényt, nem igazán tudnak ártani nekünk.

Ha tudjuk, hogy közös fotó készül, ne vigyünk fel highlighteres, fényvisszaverő korrektort a szem alá – válasszunk inkább matt verziót, vagy használjuk simán csak az alapozónkat. Így elkerülhetjük azt az effektust, amit több vörös szőnyeges fotón is láthattunk: a túl erős kontrasztot a szemkörnyék és arcunk többi része között.

Hasonlóképpen nem tesz jót a ragyogás a T-vonalunknak sem: ha tudjuk, hogy arcunknak ez a része hajlamos a fényesedésre, mindig legyen nálunk színtelen ásványi púder vagy mattító papír.

Csillogjon viszont az arccsontunk és a szemöldökcsont! Ezekre a részekre jöhet bátran a highlighter, hogy karakteres vonásaink kiemelkedjenek.

Tipp: Ha a vaku villanása előtt csak három percünk van, mattítsuk gyorsan a T-vonalunkat, és vigyünk fel fényt – akár egy szájfény vagy ajakbalzsam is megteszi – az arccsontunk legmagasabb pontjára a halántékunkig.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .