A tél olyan kihívások elé állítja a bőrünket, amelyekkel csak komoly segítséggel tudunk megbirkózni. A jól felépített mindennapos arcápolási rutin mellett fontos szerep jut most az arcpakolásoknak is.

A szépségápolással foglalkozó szakértők és influenszerek körében jól ismert a „szomorú téli bőr” kifejezés: a nagy ingadozás a kinti és benti hőmérséklet között, a csípős, szárító szél, valamint a benti, száraz, fűtött levegő mind azon dolgozik, hogy felborítsa a bőr védőrétegének egyensúlyát. Az arcunk a téli időszakban könnyebben kiszárad, feszül, hámlik, viszket, és az olyan bőrgondok is fellángolhatnak, mint a rozácea vagy az ekcéma. Ez alól a zsírosabb, pattanásokra hajlamos bőrtípussal rendelkezők sem kivételek, mivel a vízvesztés náluk is gyakran bekövetkezik, aminek következtében a bőr lipidtermelése magasabb fokozatra kapcsol, és súlyosbodik a zsírosodási probléma. Az okos rutin mellé javasolt beszerezni arcmaszkokat erre az időszakra, és használni is őket megfelelő időközönként, mivel ezek nagy mennyiségben képesek bejuttatni az arcbőrbe a jótékony hatóanyagokat.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .