Barlangrajztól a freskóig – Anger Zsolttal és Klem Viktorral

Október végén mutatták be a mozik a Post Mortem című filmet, amit a nemzetközi filmek kategóriájában Oscar-díjra jelöltek. A főszereplő Klem Viktor, az egyik kisebb szerepben pedig Anger Zsoltot láthatjuk. Ez viszont csupán csak az apropója ennek a páros interjúnak, közös történetük sokkal régebbre nyúlik vissza.

Mikor találkoztatok utoljára?

Klem Viktor: Egy hónapja együtt ebédeltünk.

Az nem is volt olyan régen. Ezek szerint rendszeresen találkoztok? Továbbmegyek: barátok vagytok?

Anger Zsolt: Azért túlzásokba ne essünk. (Nevetnek.) Általában Viktor szokott elfoglaltabb lenni, most pont én vagyok az, de igyekszünk néha találkozni. Nekem nagyon kevés barátom van, egy kezemen mind elférnek és még táncra is perdülnek, és ott van köztük ez a majom.

Klem Viktor: Nem is tudnék szebben fogalmazni. És igazabbul sem.

És arra emlékeztek, amikor először találkoztatok?

KV: Zsolt biztosan, mert néha felemlegeti.

AZs: Amikor először látott, felkoncolt a tekintetével a Színház- és Filmművészeti Egyetem büféjében. Az akkori barátnőjének az apja régi ismerősöm, úgyhogy a lányt is gyerekként ismertem, és amikor szeretett volna felvételizni, hozzám fordult a kétségeivel. Aznap valamiért pont bementem a színművészetire, és összefutottunk a büfében, te pedig egyszer csak berontottál…

KV: Nem, én úgy emlékszem, hogy én már bent voltam, és te jöttél be, mire a barátnőm felállt és otthagyott érted.

AZs: Ja, az lehet. Olyan voltál, mint a kutya, aki harapni készül, és már elővette az összes fogát. Utána egyébként ez nagyon gyorsan elpárolgott, mert eltelt két hónap, és Viktor bekerült a Radnótiban egy darabba.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .