Szolgálati közlemény: Elliot Aronson, a szociálpszichológia kimagasló alakja és doyenje (A társas lény, A rábeszélőgép stb.) hozzájárult, hogy magánlevelezésünket megjelentessem ebben a rovatban, amelyet már korábban is megtisztelt egy izgalmas írásával. Kifejezte örömét, hogy a sorait közérdekűnek érzem. Továbbá jelezte, hogy a honoráriumból népes családját – az összes gyerekkel és unokával együtt – meghívja kedvenc éttermükbe egy vacsorára, amint újra kinyitnak a pandémia miatt bezárt vendéglátóhelyek Santa Cruzban (Kalifornia). Akkor majd isznak a Nők Lapja olvasóinak egészségére

Vámos Miklós levele:

Kedves Elliot!

Igazán sokat gondolok rád, innen BudaBestről. Érdekelne, mivel foglalkozol mostanában, és egyáltalán, hogy és mint vagy, közeledve a kilencvenedik születésnapodhoz. Sajnálom, hogy egy ideje nem jelentkeztem.

Én (sajnos vagy hál’ isten, nem kívánt törlendő) majdnem mindig írok valamit, általában prózát. Az a baj, hogy értelemszerűen magyarul. Szeptember elején jelent meg egy könyvem, azzal a címmel: IGEN. Rövidebb szövegek az olvasásról, az életről és az írásról. Annyira boldoggá tenne, ha fölolvashatnám neked némelyiket, angolul és fennhangon.

Kérlek, küldj nekem egy kis összefoglalót a mindennapjaidról.

Ölelés.

Miklós

 

Elliot Aronson válasza:

Kedves Miklos!

Köszönöm a leveled, mindig jó érzés hírt kapni rólad. Nagyszerű, hogy változatlanul lendületben vagy és írsz, nem törődve azzal, hogy én nem vagyok képes elolvasni termékeny elméd újabb megnyilvánulásait.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .