Bayer Ilona televíziós újságíró – A szíve egyharmada Japánban dobog

Mint a vihar. Vagy inkább tornádó. Csak szenvedéllyel tud szeretni, tévéműsort készíteni, lapot szerkeszteni, gyereket nevelni, másokat segíteni, cseresznyés fülbevalót és hozzá illő piros rúzst viselni. Legújabb szerelméről, a felkelő nap országáról már könyvet is írt. Gyönyörűt!

Mosolyog a világ, amerre jár az emberlelkű kiskutyájával. Senki nem veszi észre, hogy fáj a gerince egy súlyos autóbaleset következtében, de mindenkinek feltűnik az elegáns-bohókás öltözködése. Kék, fehér, piros, egymást kiegészítve, a cipőtől a karóráig, a körömlakkig. Az egyik percben nagy műveltségű értelmiségiként fejtegeti, hogy a japánok ősi sintó vallása nem kecsegtet mennyországgal, de pokollal sem fenyeget, a következőben drámaian adja elő, hogy elvesztette a kedvenc fülklipszét. Mintha két Bayer Ica lenne, egy nevetős „nagyon nő” és egy elmélyült munkaalkoholista. Nehezen viselhetik a férfiak a csapongásait, jut eszembe, mire ő „meghallja” a gondolataimat.

Én csak egyszer akartam, de az életem nem úgy alakult… Megjártam a szerelem mennyét és poklát, de egyik férjemre sem mondok rosszat, hiszen egy kapcsolatot ketten tudunk elrontani, és ma már csak a jelen számít. Az, hogy vannak igaz barátaim, kiváló munkatársaim, hogy nagyon szeretnek az imádni való unokáim, köztük az ausztriai Badenben lakók Szamcocóként emlegetnek – a szamóca-mamócából született –, a Japánban élő „kis szamuráj” pedig Anyanyának szólít, amelyet az anya anyája szóösszetételből alkotott. A neveim alapján gazdagabb vagyok, mint a milliárdosok!

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .