Salamanca városa Spanyolország egyik legvarázsosabb pontja. Az épületein, ódon utcakövein, palotáin, kolostorain, homokkő házain megcsillanó napsütés a szemünk előtt változtatja arannyá a színeket – emiatt hívják La Doradának is, azaz arany városnak.

Nem túl komplikált eljutni oda: mondjuk ha éppen Madridban vagyunk, akkor csak felpattanunk egy vonatra, ami három óra alatt elvisz bennünket egyenesen a középkor és a reneszánsz világába. Kocsival persze még egyszerűbb.

Salamanca elképesztő, kiterjedt óvárosa 1988 óta az UNESCO-világörökség része. Ami rögtön, első pillantásra is szembeötlő: a reneszánsz paloták és templomok, a középkori utcák és kolostorok, homokkő árkádok és a többi szépséges helyszín jellemzően a farmeros fiatalok, a diákság élettere. Salamanca – bár persze bőven élnek benne mindenféle korú emberek – elsősorban az övék: a fiatalságé, a diákoké. Ami azt is jelenti, hogy ez a történelmi környezet a legtermészetesebb módon fogad be egy csomó jópofa, modern bárt, falatozót, zenés helyet, borozót, kávézót, éttermet.

Robusztus antik szépség, intimitás és könnyed bohémság egyszerre adja e kasztíliai (Kasztília és León a régió hivatalos neve) város különleges hangulatát.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .