Kapaszkodó programja keretében az Ökumenikus Segélyszervezet jelenleg országszerte húsz településen háromezer gyereket támogat, elsősorban a tanulásban, a képességfejlesztésben és a szabadidő értelmes eltöltésében. A cél a hátrányos helyzetű családokból érkezők felzárkóztatása. Mindezt elsősorban adományokból finanszírozzák, többek közt a Nők Lapja segítségével. Ezúttal Olaszliszkára látogattunk el.

Olaszliszkára érve elsőként nem a mélyszegénység jut eszembe. Rendezett házak sorakoznak egymás után, régi parasztporták között néhány újabb kockaépület, aszfaltozott utcák, élelmiszerbolt, kocsma, bicliklivel közlekedő helyiek. Szépen felújított, tornácos parasztház előtt állunk meg. A kapun tábla hirdeti: Biztos Kezdet Gyerekház. Az udvaron modern játszótér, az épületen belül három hófehérre meszelt helyiség. Ami először feltűnik, az a falakat díszítő rengeteg kézimunka: „évszakfa”, gyerekrajzok, az iroda falán egy csapat rózsaszín papírpillangó száll az ég felé. Akár az ide járó fiatal szülők gyermekeit is jelképezhetnék.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .