Mély fájdalommal búcsúzunk Venczel Verától, a Jászai Mari-díjas színésznőtől, érdemes és kiváló művésztől, aki október 22-én, 75 éves korában hunyt el.

Angyal volt, csoda, tündér, tünemény… Lény, akik felüláll a realitáson, a mindennapokon, azon, amit mi hétköznapinak gondolunk. Jóság sugárzott belőle, szépség, szeretet, béke, azon nagy lelkek kozmikus elégedettsége a világgal, sorssal, hétköznapok pitiségeivel, akik valami sokkal többet, igazabbat, fontosabbat tudnak a világról, létről, életről, ami nekünk pillanatnyi sejtelmek formájában adatik, ha találkozunk ilyen anyagtalan szépséggel. Akik egyszerre mennyeiek és földiek, testetlenek, és az erotika kozmikus voltát hangsúlyozzák, akik hordozzák az örök gyermek játékos-pajkos naivitását és a lét csak számukra oly magától értetődő bölcsességét. Olyan mennyei gyönyörűség, örök szépség és derű, amely megnyilvánul az Országúton című film Masinájában, az Álom luxuskivitelben Audrey Hepburnjében és a mi égi adományunkban, Venczel Verában, egy korszakot meghatározó csodalényében. Egy korszak ragyogó csillagában, erotikus ideáljában, szeretetmítoszában, mindannyiunk kedvencében, generációnk és sok előttünk járó vagy utánunk siető nemzedék nőideáljában.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .