A hűvös, nyirkos őszi időben megszaporodnak a felső légúti panaszok. Akár nátha, akár influenza vagy Covid kényszeríti ágyba a betegeket, jó tudni, hogy mindegyik fertőzést más-más vírus okozza, és némelyik súlyos állapotot is előidézhet, ezért jobb elkerülni a bajt. Van 10 tippünk megelőzésre és szelíd gyógymódokra.

Szükséges vitaminokkal felvértezni a szervezet immunrendszerét. Legjobb természetes formában fogyasztani a C-vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket, pélául homoktövis-sűrítményt, savanyú káposztát, almát, citromot, narancsot, kivit. Fontos gondoskodni a nyálkahártyák védelmében szerepet játszó A-vitamin és a légúti fertőzések megelőzésében is hatásos D-vitamin pótlásáról.

Ízletes gyógynövényteák rendszeres fogyasztásával erősíteni lehet a szervezet immunvédekezését, például Echinacea-, más néven kasvirág-félékből készített teákkal vagy a gyógynövény alkoholos kivonatával. Több teakeverék alkotórészeként is hatásos, mert az összetevők egymás hatását erősítve eredményesen alkalmazhatók a légúti fertőzések megelőzésében és kezelésében is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .