Presser Gábor mesél Oláh Ibolyáról – „Idomultunk egymáshoz”

Volt egy időszak – 2003 és 2004 fordulóján –, amikor a népszerű zenész, zeneszerző szeme kikerekedett, fejét fölkapta egy hang hallatán. És volt egy lány: egy személyben harsány és csendes, szertelen, közben félénk, vagány mégis szorongó. Ez a lány a Megasztár mikrofonja elé állt, de valójában fogalma sem volt, milyen útra lép, és azt sem tudta, mi rejtőzik a torkában. Ő akkor csak annyit tudott: szeret és akar énekelni. Presser Gábor mesél Oláh Ibolyáról.

Emlékszik az első találkozásra?

Igen, a Megasztár zsűrijében ültem, s felkaptuk a fejünket, mikor először hallottuk. Persze azután is, sőt…

 Ez a sőt sokat sejtet.

Különleges volt minden megjelenése, vártuk a váratlant, s néha meg is kaptuk. Egyszerűen izgalmasnak bizonyult minden hétvége. Persze nem csak Ibolyától. Nagyon nagy hatású volt az a kezdeti Megasztár korszak, és ehhez ő rendesen hozzátett.

Mit gondol, miért megosztó személyiség Ibolya?

A művészek többsége – többé-kevésbé – a „megosztó személyiség” címkét kapja, ha kiérdemelte, ha nem. Ibolyka lényében sok olyasmi gyűlt össze, ami a legalábbis valamennyire „normálisan” felnövő emberekében nincs jelen, akár a félelmekről, a rossz tapasztalatokról, akár jobb dolgokról legyen szó. Neki a Megasztár csillogó, ámító világával szembetalálkozni különösen sokkoló lehetett.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .