A boldogság választás kérdése is, a franciák élő legendája pedig választott. Családi tragédiák és néhány év szünet után idén Cannes-ban az egész világ meggyőződhetett róla, hogy az 54 éves színésznő, ha küzdelmek árán is, de semmit sem vesztett ragyogásából. Sőt! Talán a legigazibb Sophie Marceau még nagyon sok mindent szeretne megmutatni a világnak.

Ha az amerikai álom mintájára létezik olyan, hogy francia álom, akkor azt minden bizonnyal Sophie Marceau testesíti meg. Sorsa valószínűleg akkor pecsételődött meg, amikor lánykorában néhány reklámfilmszerep után jelentkezett egy nagyjátékfilm szereplőválogatására, és a Házibuli alkotói szinte első ránézésre tudták, ő az igazi. A többi már (film)történelem. Sikeres francia és nemzetközi mozik, nagy szerelmek, gyönyörű gyerekek – azt is mondhatnánk, hogy Marceau-nak minden megadatott, amire földi halandó csak vágyhat, de a látszat nem minden. Az említett cannes-i nagy visszatérést megelőzően a színésznő éveken át távol maradt a rivaldafénytől, és számos tragédiával kellett megküzdenie. Mindezekről azonban meglehetősen szűkszavúan beszél, a magánéletét próbálja minél távolabb tartani a közönség hatalmas érdeklődésétől. Ennek nyilván az is az oka, hogy a családi nehézségek meglehetősen kényes természetűek.

A legfontosabb a szerelem

Marceau mindössze 19 éves volt, amikor megismerkedett a nála több mint 25 évvel idősebb lengyel filmrendezővel, Andrzej Żuławskival. Tíz évvel később megszületett fiuk, Vincent. 2001-ben a házaspár különvált, és a színésznő az amerikai filmproducer, Jim Lemley oldalán találta meg újra a boldogságot, akivel 2002-ben lányuk született. 2007-től 2014-ig Christopher Lambert-rel alkottak egy párt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .