Bújj ki a szekrényből, ha jót akarsz magadnak, hallottam nemrégiben a szeretnivalón szemtelen felszólítást egy női klub alapítójától, aki egészséges természetességgel kovácsolt össze egy hatalmas közösséget, amely ma ott tart, hogy a csapat tagjai már maguk is építkeznek tovább. Hogy csinálják ebben a magányos korban, amikor gyakran pótoljuk telefonpötyögéssel a személyes találkozásokat?

Mottó: „Csak másban moshatod meg arcodat…”

(József Attila)

Ha kényelmetlenül érezzük magunkat a bőrünkben, sokféleképp viselkedhetünk. Van, aki nem próbál változtatni, és lassan belecsúszik a magányos mártír szerepébe, van, aki nem veszi tudomásul a figyelmeztető jeleket, mert minden áldozatot meg akar hozni a családjáért, s az örömtelen pörgésnek kiégés lehet a vége. Mások megpróbálnak elbújni az emberek elől, mert rosszaknak, irigyeknek tartják a többieket, megint mások felkeresnek valakit a lélekgyógyászok közül, s ha jól választanak, a segítségével talán jobban rálátnak a helyzetükre, és fogódzót találnak a kikapaszkodáshoz. De ha rosszul választanak…? És akadnak olyanok is, akik a barátaikhoz fordulnak, s ha azok igaziak, ki tudják beszélni velük a fájdalmaikat, és hasznos tippeket kaphatnak. Például azt, hogy „nyiss!”. Igen, igen, nyiss ismeretlen közösségek felé, mert az új élmény, vagy csak annak felismerése, hogy nem vagy egyedül a gondjaiddal, kimozdíthat a mókuskerékből!

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .