Együtt az ősi és a mai – különleges foglalkozások a világból

Mi leszel, ha nagy leszel? Biztos meglepődnénk, ha gyermekeink erre a kérdésre az alább bemutatott foglalkozások egyikével válaszolnának. Egyiket-másikat a gyökerei általában jóval régebbre vezetik vissza, mint gondolnánk...

A 28 éves Emma Menardi munkahelye 2575 méter magasan, a Dolomitok hegygerincére ékelődik. A Nuvolau menedékház bájos épülete ismerős lehet a hegymászás szerelmeseinek.
A környező csúcsokra nyíló kilátás egyedülálló innen, a ház szolgáltatásairól pedig messze földön ódákat zengnek. A háttérben gyakran tiroli zene szól, és a szállásra érkezőknek testet-lelket átmelengető fogások készülnek: sercegő kolbász, szalonnás knédligombóc, forró tea… Habár a hely 1883 óta működik, idén egy nagy változás miatt került a figyelem középpontjába. A 77 éves Mansueto Siorpaes, aki 47 évig vezette a menedékházat feleségével és három gyermekével, befejezte a szolgálatot. 254 jelentkező közül választották ki utódját, Emma Menardit, aki a ház üzemeltetéséért hozzá hasonlóan fiatal testvéreivel és párjával felel. Emma a közeli Cortina községben nőtt fel, jól ismeri tehát a vidéket, de Chilétől kezdve Argentínáig számos helyen megfordult már a világban. Csapatával hat nyelvet és egy helyi dialektust beszélnek.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .