Készült egy film egy utazásról. Zarándokútról, amelyet a mai vándorok, önmagukat és céljukat keresők Szent Ignác nyomán járnak be. A jezsuiták caminója még nem olyan ismert, mint a Szent Jakab-út, pedig bőven tartogat szépségeket és ajándékokat.

José Luis Iriberri jezsuita szerzetes matematikát, biológiát és hittant tanít a Szent Ignácról elnevezett barcelonai egyetemen. Miután szerzetesként szolgált Ausztráliában, a Fülöp-szigeteken, Dél-Amerikában és Marokkóban, hazatérve azt a feladatot kapta elöljáróitól, hogy a Szent Jakab-út mintájára hozza létre a Szent Ignác-zarándokutat. Ennek már nyolc éve. Az atya azóta sok-sok zarándokot kísért végig lelki vezetőként a hatszáznegyven kilométeres, Loyolától Manresáig, Baszkföldtől Katalóniáig tartó gyalogúton. Ugyanazon az útvonalon, amelyet ötszáz esztendeje Loyolai Szent Ignác is végigjárt, miközben becsvágyó katonából Krisztus alázatos szolgája lett.

Már látható a mozikban négy magyar fiatal Szent Ignác-útjáról készült dokumentumfilm, ebben a néző Katival, Júliával, Balázzsal és Benjáminnal együtt fedezheti fel ezt a festőien szép, változatos és cseppet sem könnyű útvonalat. De mert zarándoklatról van szó, a látnivalóknál fontosabb, mi zajlik útközben a bensőben, mi történik az utazóval, mit tekint igazi céljának. A fiatalok útitársa és lelki vezetője is Iriberri atya volt. A filmet Tolvaly Ferenc rendezte, producere Csáky Attila, akinek életében és munkájában is kitüntetett helyet tölt be az utazás.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .