A görény kígyózó mozdulatokkal hatolt egyre mélyebbre a járatban. Körülötte tökéletes volt a sötétség és a csend, csak a saját maga által keltett zajokat és zörejeket hallotta vissza. A levegőben valami kellemetlen bűz terjengett, ami leginkább csatornaszagra emlékeztetett. A görény kimeredő karmokkal haladt előre, míg végül megtalálta, amit keresett: egy gesztenyényi összegubancolódott hajcsomót, amin mindenféle egyéb undokság volt fennakadva.

Ha egyszer regényt írnék egy csőgörény kalandjairól, hát valahogy így kezdeném el, morfondíroztam magamban, miközben egyre mélyebbre toltam be a tekergőző fémspirált a falba. Elég sűrűn fordul elő nálunk dugulás, és az elkövetők mindig ugyanazok: hosszú, női hajszálak. (Egyetlen esetet kivéve, amikor az elzáródást egy üveggolyó okozta, amivel kapcsolatban mind a mai napig talány számomra, miként sikerült áterőltetni a konyhai mosogató lefolyójának szűrőrácsán.) És nemcsak a lefolyókban, szifonokban, vízelvezetőkben találkozom hosszú nő hajszálakkal, hanem a lakásban tulajdonképpen mindenhol, még az olyan váratlan helyeken is, mint a reggeli kávém.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .