Mit szeretnek bennem a többiek? – A társas tudatosság lépései

Miért fontos, hogy önképünk köszönőviszonyban legyen azzal, amit mások gondolnak rólunk? Mert a kettő közötti harmónia nélkülözhetetlen a normális életvezetéshez. Sőt időről időre érdemes is felülvizsgálni ezt az egyensúlyt, ugyanis személyiségünk változik-alakul.

Boldogulásunk, emberi kapcsolataink jó minősége érdekében nem árt legalább nagyjából tisztában lennünk azzal, hogy az, amit magunkról gondolunk, mutat-e átfedést azzal, amit mások gondolnak rólunk. Tudatosan dolgozhatunk azon, hogy az érzéseinket, motivációinkat, képességeinket, értékeinket önazonosan képviseljük, hogy a külvilág számára is nyilvánvaló legyen, amit közölni akarunk magunkról.  

Reális és ideális

Hajni barátnőm meglepetten mesélte, hogy rövid időn belül harmadjára kapja azt a visszajelzést magáról, hogy határozott teremtés. Elbizonytalanította, hogy nem egyezik a saját magáról alkotott kép azzal, ahogy mások látják, és ez annak ellenére aggasztotta kissé, hogy a külső visszajelzés pozitív volt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .