Lépés az esélyegyenlőség felé – Ryan Anna, aki megnyerte az UNESCO multimédiás versenyét

A pandémiáról szörnyülködve szoktunk beszélni, nem így Ryan Anna, a Budapesti Corvinus Egyetem idén végzett hallgatója, aki inkább a helyzetben rejlő lehetőségeket aknázná ki. Az UNESCO 2021-es multimédia-versenyére készített, első díjat nyert videója arra hívja fel a figyelmet, hogy az online tanulás és munkavégzés hatalmas lépést jelenthet az esélyegyenlőség felé.

Ne csupán egy profi kisfilmet képzeljenek el kedves animációs figurákkal és izgalmas számítógépes effektekkel! Ebben a nyúlfarknyi videóban érezhetően ott rejlik az a csipetnyi plusz is, amitől biztosan felhívja magára az ember figyelmét. Nehéz megfogni, mi is az. Gyanítom, elsősorban a narrátor, Ryan Anna végtelenül szelíd, ugyanakkor okos és magabiztos személyisége. Úgy közvetíti az üzenetet, fiatalos – majdnem gyermekit írtam – bájjal, ugyanakkor meggyőzőerővel, hogy az észrevétlenül a bőrünk alá kúszik. Egy perc sem telik bele, és magunkénak érezzük a mondanivalóját. De erről valljon inkább ő maga!

– Az elmúlt másfél évben az egész világ, mindenki a pandémiáról beszélt – kezd bele a mondókájába a karcsú fiatal lány, miközben a tekintete álmodozón szegeződik a karemellás lattéjára. Talán arra gondol, hogy már csak egy órácska, és végre otthon lesz a családjánál. Főleg a két húga hiányzik, visz nekik maga sütötte kekszet, és az édesanyja is biztosan várja őt valami finomsággal. Anna egy ideje külön lakik már, idén nyáron fejezte be a Corvinus egyetemet.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .