Januárban alapjaiban változott meg a szüléssel kapcsolatos szabályozás Magyarországon, ötvenéves rutinnak lett vége azzal, hogy az anyák az állami ellátásban nem a választott orvosuknál szülnek, hanem az ügyeletesnél. Nincs saját nőgyógyász, sem választott szülésznő, és nem szabad hálapénzt fizetni.

Meggyőződésem, hogy a szüléshez még a focinál is többen értenek. Mindenki úgy érzi, nála van a bölcsek köve, így pontosan tudja hol, hogyan, kinél, miképp kell egy gyereket világra hozni. Én háromszor szültem ugyanabban a kórházban, ugyanannál az orvosnál, ugyanannál a szülésznőnél, és a mai napig mosolygós hálával gondolok rájuk. Biztos voltam benne, hogy egyszer majd az én lányom is pontosan ezt az utat fogja követni, ami naiv feltételezés, hiszen én is másképp szültem, mint az anyám meg a nagyanyám, és egyáltalán nem biztos, hogy ez baj. Jelenleg a közvéleményben egymásnak feszül a „végre nem kerül pénzbe” és az „idegennél kellett szülnöm, végtelenül csalódott vagyok” nézőpont.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .