A Nők Lapja 2021/40. számának Gasztro rovata.

Míg a hétköznapokon igyekszünk minél gyorsabban az asztalra tenni az ételt, hétvégén jólesik belefeledkezni a sütés- főzésbe, megadni a módját a közös étkezéseknek.

Vörösboros-gombás marharagu sajtos polentával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 20 dkg kockázott bacon
  • 80 dkg marhacomb
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 3 szál sárgarépa (kb. 50 dkg)
  • 1 darab babérlevél
  • 3 ág kakukkfű
  • 30 dkg gomba
  • 1 darab salátacukkini
  • 4 kisebb fej sonkahagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem

A polentához:

  • 6 dl víz
  • 10 dkg kukoricadara
  • 15 dkg reszelt sajt (pl. trappista, edami, gouda, esetleg keverhetjük kevés parmezánnal is)

A finomra vágott vöröshagymát és az apróra kockázott bacont vastag falú edényben (vagy vaslábasban) zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst. Fehéredésig pirítjuk, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük. Felöntjük a borral, így pároljuk pár percig, míg el nem fő az alkohol. Közben a megtisztított répát nagyobb darabokra vágjuk, a húshoz adjuk. Beletesszük a babérlevelet, a kakukkfüvet, és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Lefedve, közepes lángon megpároljuk. Amikor a hús félig megfőtt (kb. 45 perc), beletesszük a negyedbe vágott gombát, a félkarikákra vágott cukkinit és egyben a sonkahagymát. Ha kell, pótoljuk a vizet. Amikor már puha a hús, a lisztet kikeverjük pár kanál lével, majd visszasűrítjük vele a ragut. A polentához a vizet megsózzuk, felforraljuk, folyamatos kevergetés közben beleszórjuk a kukoricadarát, besűrítjük. Hozzáadjuk a sajtot, és az aprított petrezselyemmel megszórt raguval kínáljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő mindössze havonta 1490 forintért.
Próbáld ki most!
Az előfizetésed egy regisztrációval egybekötött bankkártyás fizetés után azonnal elindul.
Mindössze pár kattintás, és hozzáférhetsz ehhez a tartalomhoz. Ha van már előfizetésed, lépj be .