Bécs őszi ajándékai – Táplálék testnek és léleknek

A Nők Lapja 2021/40. számának Úti tipp rovata.

Az osztrák fővárosba utazni mindig öröm, mert gyönyörű, tiszta, rendezett, elegáns. Egy-két vizit után kialakulnak a kedvenc helyek, aztán rendre ugyanoda térünk vissza, pedig időnként érdemes a szezonális látnivalókat előbbre sorolni.

Bécs közel van, és ha ügyesen tervezünk, akár egy egynapos kirándulásba is belefér több különböző jellegű élmény. Sokan kivárják az adventi időszakot, de aki hajlandó kicsit korábban menni, az felfedezheti, hogy nem csak az ünnepi fények varázsolják színesre a várost, hanem az őszi lombok is, ráadásul még enyhe az idő, így nem fagyoskodva járjuk az utcákat, és a kerthelyiségekben is kellemes az ücsörgés.

Egészségünkre!

Egészen kivételes, hogy egy olyan előkelő nagyvárosban, mint Bécs, aktív szőlőművelés folyjon. A Grinzing negyedbe villamossal alig negyedóra alatt kiérünk a belvárosból, és úgy érezzük magunkat, mintha egy távoli borvidéken bóklásznánk a hegyekben. Már az odavezető út is élvezetes; csodálatos villák, palotaszerű házak váltják egymást, mindegyik tökéletes rendben, a sövények és bokrok formára nyírva. A központi részen egymást érik a borozók, kávézók, éttermek és pincék, minden osztrákosan takaros, nem véletlenül járnak ide hétvégéken a romantikát kereső párok és a nyugalomra vágyó családok.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .