A Nők Lapja 2021/39. számának cikke.

Ha a forgalmasabb városi utcákon sétálunk, szinte az összes nemzet konyháját végigkóstolhatjuk. Azzal, hogy a büfék versenyeznek értünk, a street foodok folyamatosan fejlődnek, és úgy őrzik meg az autentikus ízeket, hogy a lelkesebb vendéglátósok közben művészetté emelik a műfajt.

‒ Hot dog, gírosz, churros, szusi: street food minden büfés étel, amit jellemzően elvitelre készítenek. Amihez nem kell beülnünk sehova, nem kell a felszolgálóra várnunk, és nem veszik rossz néven, ha nem rendelünk mellé például italt ‒ foglalja össze V. Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület vezetője. ‒ Tökéletes választás bármikor, amikor nincs háromnegyed óránk egy kényelmes ebédre, mégis ennénk egy jót, vagy akár éjszaka buli után, hazafelé, vagy ha egy fesztiválon a párizsis zsömlénél táplálóbb étellel pótolnánk az energiát. Negyed óra alatt megesszük, és mehetünk tovább a dolgunkra.

Az időt tartották szem előtt azok az étterem-tulajdonosok is, akik áttértek a kisebb üzlethelyiségre, hogy alacsonyabb rezsivel, felszolgálók nélkül az elvitelesekre koncentráljanak. Belátták, hogy ha a vendégnek ebédszünetben sokat kell várnia az asztalra, inkább máshol fogyaszt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .