Továbbadni az emberséget – Wolf Péter és Wolf Kati mesélnek egymásról

A Nők Lapja 2021/39. számának interjúja.

A Vuk főcímdala közös munkájuk – az apa írta, a lánya énekelte -, azóta negyven év telt el. Wolf Péter ma számos előkelő zenei díj kitüntetettje, Wolf Kati pedig ünnepelt énekesnő. Szegő Andrásnak mesélnek egymásról.

Péter, szerinted te vagy most a híres énekesnő, Wolf Kati apja, vagy Kati a híres zeneszerző, Wolf Péter lánya?

Amíg el nem indult Kata pályája, addig még számítottam valamit, de ahogyan jött, berobbant, és én néhány hét leforgása alatt oda jutottam, hogy legfeljebb Kata papájaként tartanak számon, aki írt néhány dallamocskát…

Balázsovits Lajos mesélte, hogy egy műsorban hívták Balázsovitsot a színpadra, ő gyanútlanul felment, és ott jól leszidták, hogy mit nyomul, hiszen a Balázsovits név már Editet, a lányát jelenti…

Én már óvatosabb vagyok, és tudom, hogy a Wolf név Katát jelenti, ha ő is ott van. Ez így is van rendjén. Én egyébként is szeretek a háttérben meghúzódni és közönségként élvezni a lányom olykor frenetikus sikerét.

De hisz tegnap este a tévében még Szécsi Pált kísérted…

Előfordul, hogy még mennek különböző műsorokban régi számaim. Igen, valahogy még mindig nem tudunk kimenni a divatból. A „régi csibészekkel”, Koncz Zsuzsival, Zoránnal, Bródyval minden hónapban egyszer leülünk ebédelni. Sztorizunk, nosztalgiázunk, vagy szidjuk, aki éppen nincs közöttünk… Csodálattal figyelem őket, hogy a mai napig, hetvenen túl rendszeresen koncerteznek, mert még mindig hajtja őket valami mákony. Meg azért is keressük egymást, mert a fél évszázados barátság feljogosít bennünket arra, hogy változatlanul csajoknak és srácoknak tekintsük egymást.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .