A Nők Lapja 2021/39. számának Szépség rovata.

Ha szeretettel és elfogadással figyeljük bőrünk változásait, és megadjuk neki a megfelelő törődést, gondoskodást, minden életkorban öröm lesz tükörbe nézni.

Rengeteg tényezőn múlik, hogyan öregszünk, és ezek között vannak olyanok, amiken nem tudunk változtatni – vagy azért, mert nincs időgépünk, hogy visszarepüljünk pár évtizedet, és jó vastagon bekenjük napvédővel tinédzserkori önmagunkat, vagy azért, mert a tudomány mai állása szerint lehetetlen módosítani a genetikai adottságainkat. Szerencsére számtalan dolog viszont rajtunk múlik, és ha tudatosan, a megfelelő termékekkel építjük fel bőrápolási rutinunkat, minden életkorban megőrizhetjük bőrünk egészségét, szépségét és ragyogását.

– Kétségtelen, hogy az életkor előrehaladtával egyre több időt kell a fürdőszobában a tükör előtt töltenünk – mondja Varga Erika holisztikus szépségterapeuta. – De ez jó dolog, felfoghatjuk énidőnek, öngondoskodásnak, amit megérdemlünk. Kiemelten fontos a rutin, amiből egyetlen lépést sem szabad kihagyni. Emellett a kiegyensúlyozott táplálkozás és az ásványi anyagok, vitaminok belsőleg történő pótlása is sokat lendíthet bőrünk általános állapotán. Ötven felett a legnagyobb probléma, amivel szinte mindannyian szembesülünk, a bőr extrém szárazsága és elvékonyodása. Szinte papírszerűvé válik, ezért a legfontosabb a hidratálás – minél mélyebb rétegekben – és a bőrt védő külső lipidréteg szinten tartása. Ez pedig több fázisban tud csak megvalósulni.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .