A Nők Lapja 2021/38. számának Szépség rovata.

Az aromaterápiás illóolajok testre és lélekre gyakorolt jótékony hatásáról sokat hallani, ám vajon a bőr- és szépségápolási rutinunkban is megállják a helyüket? Ha gondosan bánunk velük, akkor igen!

Fontos már az elején leszögezni, hogy az aromaterápia kifejezés megtévesztő. Az illóolajok hatását nem támasztja alá elegendő tudományosan elfogadott vizsgálat, terápiaként nem alkalmazhatók semmilyen komolyabb megbetegedés gyógyítására. Ezzel együtt az aromaterápiának évszázados hagyományai vannak világszerte, a növényi esszenciák segítségével elért eredményeket számos megfigyelés, feljegyzés és – ami szintén nem elhanyagolható – családi hagyomány és saját tapasztalat igazolja. Mostanában már a tudomány is egyre nagyobb figyelmet fordít rá, például kisebb klinikai tesztek is kimutatták, hogy bizonyos illóolajok belégzése oldja a szorongást, ahogyan azt is, hogy a teafaolaj antibakteriális hatású. Kiegészítő terápiaként tehát ajánlott a növények erejét a magunk javára hasznosítani, és a szépségápolási rutinunkban is kísérletezhetünk velük – kellő körültekintéssel és elővigyázatossággal.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .