A szerző első regénye, a Dharma – egy család regényes története a Tiszától a Gangeszig a nyár bestsellere lett. Folytatásos regény a Nők Lapja 2021/38. számából.

Varázslatos vonzalom alakul ki María, a brazil származású doktornő és István között. Szenvedélyes táncukat elragadtatva szemlélik a konferencia résztvevői, akik meg akarják ismerni az elbűvölő párt. Vajon hogyan oldja meg ezt a helyzetet István, aki egy szót sem tud angolul?

María megérezte, hogy neki kell átvennie az irányítást. Istvánba karolt, és úgy indultak el a színpadról a nézőtér felé, mint két ártatlanul pihegő szerelmes, holott valójában még egymás nevét sem tudták. A nézőtéren ülő vendégek kíváncsiak voltak, vajon mióta ismerik egymást, és milyen kapcsolat lehet kettejük között. María egyáltalán nem volt zavarban, és a rá jellemző határozottsággal vette kezébe a feléje nyújtott mikrofont.

– María Madureira vagyok, és engedjék meg, hogy megköszönjem ezt a néhány együtt töltött napot, a tapsot és a figyelmüket. Ha megengedik, az anyanyelvemen szeretnék szólni pár szót a gyógyításról – kezdte kiváló angolsággal. Amit ezek után mondott, azt csak a portugálul beszélők érthették. María meleg, lágy hangon álomról, ígéretről és az ismeretlen folyón a túlvilágra evező kislányról mesélt. Arról a korról beszélt, amikor Brazíliában gyógyszerek helyett csak a hit, a remény és a szeretet volt képes csodára és gyógyításra. Az érzelmekkel teli beszéd és a portugál nyelv dallama megtette a hatását: a hallgatóság lelkesen tapsolt a teremben.

María biztató mosoly kíséretében adta tovább István kezébe a mikrofont. István megértette, hogy María az ő elkerülhetetlennek tűnő bemutatkozását könnyítette meg és készítette elő azzal, hogy nem angolul, hanem az anyanyelvén beszélt. Ezzel együtt elképzelni sem tudta, mit mondhatna ő a világnak, illetve azoknak a kiváló orvosoknak, akik New York közepén, egy ünnepi gálavacsorán most éppen az ő, a biharnagybajomi Kamuti István szavára várnak.

Azt, hogy miatta halt meg egy ártatlan szobrász? Hogy egy mellkasba eresztett golyósorozat végzett vele a forradalom leverésekor Budapesten, és ő ezért állhat itt? Vagy mesélje el, mi történt, és mi történik éppen Magyarországon? Beszéljen arról, hogy akkor értette meg, mit jelent a szó, „szülőföld”, amikor éppen el kellett azt hagynia? És vajon azt tudják az itt ülők, hogy mit jelent a szabadság? Mit jelent azoknak, akiknek ez az élet természetes velejárójaként adatott, és mit azoknak, akiknek meg kellett küzdeniük érte?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .