A Nők Lapja 2021/36. számának Gasztro rovata.

Sok család számára a szeptember stresszes, kimerítő hónap. Ilyenkor jól jön néhány gyorsan előkészíthető finomság, amelyeket pikkpakk az asztalra tehetünk.

Gyors zöld leves brokkolival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg brokkoli
  • só, bors
  • 10 dkg bébispenót
  • 1 dl főzőtejszín

Az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott újhagymát megpároljuk a vajon, majd felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Amikor felforrt, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit, sózzuk, borsozzuk. Tíz perc főzés után hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett spenótot és a tejszínt is. Összeforraljuk, és tálaljuk.

A levest készíthetjük csirkehússal vagy tésztával, hogy kiadósabb legyen!

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!