A Nők Lapja 2021/36. számának Szépség rovata.

Az emberiség életritmusát évszázadokon át a Nap és a Hold járása határozta meg. Megannyi lelki és fizikai probléma forrása napjainkban, hogy életmódunk elszakadt a természet által diktált bioritmustól. Ki tudja, talán a lelkünkön is segíthet, ha szépségápolási rutinunkban megpróbáljuk követni a Hold fázisait.

A Holdnak bizonyítottan erős hatása van a földi életre, és ez nem csupán az ár-apály jelenségben figyelhető meg. Például sokan a mai napig a holdnaptárt használják a kerti teendők időzítéséhez – segítségével gyorsabb növekedésre próbálják ösztönözni a növényeket, illetve úgy vélik, a kártevőkkel, gyomokkal szemben is ellenállóbbak lesznek, ha megfelelő időben ültetik őket. Emellett a rendőrségi és kórházi statisztikákból is kirajzolódik a kép, miszerint teliholdkor az emberek nyugtalanabbak – több a baleset, a megbetegedés, korábban indulhatnak be a szülések. Sőt, talán arra is sokan emlékezhetünk, hogy nagyanyáink, anyáink csak bizonyos holdállásnál vágattak hajat vagy manikűröztek. A fentiek fényében talán érdemes visszanyúlni az ősi praktikákhoz, és szem előtt tartani a Hold változásait szépségünk ápolása közben is. Ehhez nyújtunk fogódzót az alábbiakban.

TIPP: Növő holdnál a mi féltekénken az égitest jobb oldalát látjuk, fogyó holdnál a bal oldalát. Ezt könnyen megjegyezhetjük „dagad” és „csökken” szavaink segítségével: ha dagad, a D betű hasát formázza, ha csökken, a C betű sarlóját.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .