A Nők Lapja 2021/36. számának Mese rovata.

Barbó egy sörényfodrász volt, és oroszlánokat fésült. De az oroszlánok nem hagyják, hogy csak úgy megfésüljék és megnyírják őket, ezért Barbó kitanulta, hogyan csinálja. Miközben csattintgatta az ollóját és hussantgatta a fésűjét, ide-oda szökkent: itt is belefésült a sörénybe, ott is belefésült a sörénybe, az oroszlánok meg, hárr, hárr, odaharaptak, hogy elkapják őt, de csak az üres levegőben csattant össze a foguk, mert Barbó mindig arrébb ugrott. Az ugrása közben itt is, ott is igazított kicsit a sörényen – így készítette el az oroszlánok frizuráját.

Egy nap kapott egy levelet:

Barbó Úr!

Dölyfös Baltazár gróf vagyok, és van 72 hím oroszlánom. Felkérem, hogy nyírja és fésülje meg őket a közelgő, skóciai oroszlán-szépségversenyre.

Azt akarom, hogy az én oroszlánjaim legyenek a legszebbek! Jöjjön, amilyen gyorsan csak tud!

Aláírás: Gróf Dölyfös Baltazár.

Így hát Barbó fogta a fésűjét meg az ollóját, és a bogáncsléghajójával elrepült Skóciába. A gróf már türelmetlenül várta. A szakállát rágcsálta. Barbó rögtön látta, hogy egy felfuvalkodott hólyag.

Ilyeneket mondott, hogy:

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .