A Nők Lapja 2021/35. számának Gasztro rovata.

Szeptember első hetében minden kicsi és nagyobbacska diák megérdemli, hogy főzéskor az ő ízlésüket tartsuk szem előtt.

Kukoricás-spenótos spagetti csirkével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg csirkecombfilé
  • olaj
  • 2 nagy csőről levágott főtt kukorica (vagy 30 dkg konzervkukorica)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone
  • 20 dkg leveles spenót vagy bébispenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 50 dkg spagetti

A csirkecombfilét felkockázzuk, majd kevés olajon 4-5 perc alatt megpirítjuk, közben megsózzuk. Hozzáadjuk a csőről levágott kukoricát, a tejszínt, a krémsajtot. Összeforraljuk, 2-3 percig főzzük. Belekeverjük a megmosott, lecsepegtetett spenótot, és addig főzzük, amíg a levelek össze nem esnek. Belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, ha szükséges, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük, és a szósszal tálaljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!