A Nők Lapja 2021/35. számának cikke.

Aranyéletük lett a dísznövényeknek a pandémia idején. A bezártság ráerősített a korábbi trendekre, és még több növénnyel pakoltuk tele az otthonunkat. Folytatódik-e a féktelen lakászöldítés? Minden esélyünk megvan rá.

 A tavaly tavaszi karantén alatt a vitorlavirágaink „megbokrosodtak”, és úgy terebélyesedtek, hogy öröm volt nézni. Az orchidea virágba borult, a futóka meg mit is tehetett volna? Futott, mint a veszedelem. Egy darabig arra gondoltam, biztosan érzik, hogy itthon vagyok, a közelükben, ezért hálásak. De ennél prózaibb volt az ok: több gondoskodásban és locsolásban volt részük. Ám a járvány előtt is elindult már a városlakók „lakásdzsungelesítési” trendje, és az Y generáció is előszeretettel veszi körül magát zölddel, de az elmúlt másfél évben gyakrabban jutott eszünkbe virágot ültetni.

Tízből kilencen vettek növényt

– Tavaly márciusban a lezáráskor és az utána következő néhány hónapban nagy igény mutatkozott a szobanövényekre – mondja Klenovszki Mimi is, a Plante virágüzlet tulajdonosa. – Mozi, koncert és éttermi vacsora helyett egyre többen fedeztek fel új hobbikat: ilyen új kedvenc lett a növénygondozás is. Egy tavalyi, saját felmérésünk szerint (online zajlott, 1795 válaszadóval) tízből kilenc ember szerzett be legalább egy új szobanövényt 2020 márciusa és novembere között. Nem kicsi azoknak a száma sem, akik nem elégedtek meg egy példánnyal: harminckét százalék válaszolta azt, hogy öt-tíz növénnyel gazdagodott az otthona ez alatt a körülbelül féléves időszak alatt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .