Közérdekű gyermekjogi témák a Nők Lapjában! A magazin 2021/34. számának cikke.

„A családunk nagyon komolyan veszi, hogy a gyerekről semmit nem posztolunk nyilvánosan a közösségi médiában. Amikor a fiunk általános iskolába ment, és beiratkozáskor az iskola kért egy szülői hozzájárulást a fotó- és videofelvétel készítéshez, -megosztáshoz, mi azt sem írtuk alá. Az osztályfőnök nagyon megértő és segítőkész. Szólt előre a szülőknek, és az ünnepek fotózásánál is odafigyel arra, hogy úgy készüljenek a képek, hogy a gyerekünk ne legyen rajta. De tudom, hogy ez nincs mindenhol így. Egy barátnőm mesélte egyszer, hogy amikor hasonló kérést fogalmazott meg az iskolában, azt mondták neki, hogy így akkor nem tud a gyereke részt venni semmilyen ünnepségen. Ezt megteheti az iskola?”

A közösségi média megjelenése alaposan felbolygatta a gyerekek magánélethez való jogának védelmét. Miközben a jogszabályok érdemben nem változtak, ugyanúgy a szülők előzetes, írásbeli engedélye kell ahhoz, hogy egy gyerekről felvételt lehessen készíteni és azt közzétenni, mint a Facebook előtti időkben, a gyakorlatban ezt sokszor nagyon nehéz megvalósítani.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .