Nem csak a főszereplőké a világ! Karakterszínészek, akikre érdemes odafigyelni

Ismeretlen ismerősök a Nők Lapja 2021/34. számának Sztár rovatában.

„Hogy is hívják azt a fantasztikus szőke színésznőt… Tudod, abban a szuper vígjátékban… És aki utána olyan remek volt a…” – Ismerős gondolatmenet? Olykor valóban egy film vagy színdarab mellékszereplője teszi ránk a legnagyobb hatást, az epizodistára emlékezünk a legélesebben, legfeljebb elfelejtjük a nevét. Nem véletlen, hogy a legjobb mellékszereplőnek is osztanak Oscar-díjat. Alább összegyűjtöttünk néhány jellegzetes karakterszínészt. Akiktől mellesleg olykor egy-egy főszerep sem idegen.

Világsztár – Saoirse Ronan

Ryan Gosling nemes egyszerűséggel zseninek titulálta, azt is mondta, hogy „ő az új Meryl Streep”. Sok igazság van ebben, Saoirse ugyanúgy sok húron játszik, és még nem fogott fals hangot.

Az ír gyökereire büszke lány – a neve, „Szirsa”, írül szabadságot jelent – New Yorkban született, ahová a szülei kalandvágyból költöztek, de miután színész édesapja építkezéseken és bárban dolgozott, édesanyja pedig bébiszitterkedésnél jobb munkát nem kapott, néhány év után hazatértek. Saoirse ott járt iskolába, szigorú katolikus nevelést kapott, és biztonságos gyerekkort. Már kilencévesen játszott tévésorozatban, és húszéves koráig az édesanyjával utazott a forgatásokra. Nem is kallódott el. Azért a gyerekkori maciját ma is mindenhová magával viszi… Tizenhárom évesen jelölték először Oscarra a Vágy és vezeklésben nyújtott alakításáért. Aztán jött a Komfortos mennyország, amiben egy brutálisan meggyilkolt tinilányt játszott, aki halála után segít a szüleinek kinyomozni a gyilkosát. A kritika fanyalgott a filmen, de lelkesedett Saoirse-ért.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .