Nyárbúcsúztató finomságok – 5 recept, amit még most érdemes kipróbálni

Még egy csipetnyi nyár a tányérunkon. A Nők Lapja 2021/34. számának Gasztro rovata.

Számos olyan alapanyag van, amely, bár kapható máskor is, a legjobb formáját, az igazi ízét nyáron mutatja meg. Ezekkel búcsúzunk a vakációs időszaktól.

Bazsalikomos-mentás görögdinnyeleves (főzés nélkül)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg + 20 dkg magozott görögdinnye
  • 3 szál bazsalikom levelei
  • 5 szál menta levelei
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor

Az 1 kg magozott dinnyét összeturmixoljuk a bazsalikom és a menta leveleivel, illetve a vaníliás cukorral. Jéghidegre hűtjük. A 20 dkg dinnyét apró kockákra vágjuk, a hideg dinnyelevessel tálaljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!