Az élet dolgai a Nők Lapja 2021/33. számának cikkében.

Vélt vagy valós sérelmek megtorlása a közutakon: a legelterjedtebb módozat az úgynevezett büntetőfékezés. Amikor valaki felháborodásában bevág elénk, majd a fékbe tapos, és minket is vészfékezésre kényszerít. Rosszabb esetben balesetet is okozhat, mivel, ha nem tudunk időben megállni, neki is mehetünk az előttünk haladónak.

Mostanában mintha megszaporodott volna a büntetőfékezéses esetek száma. Egyre többször futunk bele a közösségi médiában és a bűnügyi hírekben is. Mi lehet ennek az oka? – Valóban több lett az ilyen helyzet – ami egyfajta móresre tanítás –, de erről azért is tudunk, mert több róla a videófelvétel – mondja Fábián László autós szakújságíró, az ésszerűbb közúti közlekedésért létrejött egyesület, a traffix.hu operatív vezetője. – Egyre több „dashcam”-et használnak a közlekedők: ez egy olyan videófelvevő eszköz, amely az autó szélvédője mögül rögzíti, mi történik az adott forgalmi helyzetben. Elmenti az utolsó perceket, és ha vitás közlekedési helyzet adódik, a felvétel bizonyító erejű az eljáráskor.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .