A Nők Lapja 2021/33. számának Gasztro rovata.

Ha a napi betevőnket nem is magunk sütjük, bátran kísérletezhetünk a legkülönbözőbb kelt tésztákkal, kenyérpótlókkal.

Barackos szív

Hozzávalók 14-16 darabhoz:

A tésztához:

  • 10 dkg vaj/margarin
  • 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl tej
  • 7,5 dkg porcukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 35-40 dkg baracklekvár
  • 30 dkg magozott őszibarack vagy nektarin

A puha vajat/margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval. A tejet meglangyosítjuk a porcukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Beletesszük a tojássárgáját, majd az élesztős részt a lisztes részhez adjuk. Sima tésztává dagasztjuk, 30 percig szobahőmérsékleten, letakarva kelesztjük.  Lisztezett asztalon 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk a tésztát, egyenletesen elkenjük rajta a baracklekvárt, majd rászórjuk a felkockázott barackot. A tésztát képzeletben hosszában elfelezzük, mindkét hosszabbik oldalától feltekerjük a képzeletbeli felezővonal felé. Ujjnyi széles szeletekre vágjuk, sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük, óvatosan, hogy a két egymással szemben lévő csiga el ne szakadjon. A csigák aljánál lévő tésztarészt összecsípjük, így alakítjuk ki a szívformát. 15-20 percig letakarva kelesztjük, majd 170 ºC-ra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!