Hogyan legyünk saját életünk dizájnerei? Tudatos tervezés lépésről lépésre

Így lehet rendezettebb az életünk! A Nők Lapja 2021/32. számának cikke.

Kíváncsiság, tettrekészség, nézőpontváltás, tudatosság és csapatban gondolkodás. Néhány készség, amelyet a tervezők nap mint nap használnak, miközben alkotnak. Szemléletmódjuk elsajátításával a saját életünket is rendezettebbé és boldogabbá tehetjük.

Nyolc éve már, hogy magazinszerkesztőből szabadúszó újságíróvá váltam. Egy világhírű női lap hazai kiadásának vezető szerkesztője voltam, igazi álommunkának számított ez sokak szemében. Én is így tekintettem rá, de egy idő után elkezdtem azt érezni, hogy nem vagyok a helyemen, pontosabban, hogy hosszú távon nem ez lesz az én utam. Rengeteg mérlegelés és tépelődés után végül úgy döntöttem, felmondok, mégpedig úgy, hogy nem volt másik munkám.

Sokan nem csupán vakmerőnek, hanem egyenesen elmeháborodottnak gondoltak. Évekbe telt, mire újra igazán sínre kerültem, de ezek az évek tettek azzá, aki most vagyok. Sokszor melléfogtam, számtalanszor döntöttem rosszul, sőt, elkövettem életem legsúlyosabb következményekkel járó munkahelyi hibáját is, de utólag visszagondolva, az összes kis puzzle a helyére került. Több mindent kipróbáltam, jó néhány dologba belekóstoltam, jöttem-mentem, közben tudást és tapasztalatot szereztem, és olyan túlélővé váltam, hogy ma már meggyőződésem, nekem mindig lesz munkám, mégpedig olyan munkám, amiben örömömet lelem. És azzal is tisztában vagyok, hogy nem értem révbe, mert soha nem tudhatom, mikor ér véget egy-egy jobb időszak, de ez nem tölt el félelemmel, mert megtapasztaltam, hogy mindig van lehetőség kilábalni a rosszból.

Ha ebben az időszakban olvastam volna a Designing Your Life (Tervezd meg az életed! – a szerk.) című sikerkönyvet, akkor – biztos vagyok benne – ezeket a viharos tanulóéveket sokkal tudatosabban és könnyebben vészeltem volna át. A könyv a tervezők gondolkodásmódját adaptálja az élet megoldandó kérdéseire, és egészen új távlatokat nyit. 

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .