A Nők Lapja 2021/31. számának Gasztro rovata.

A rajongóknak jöhet bármi: őszibarack, nektarin, sárgabarack; savanykásabb, mézédes, teljesen puha. A nyár egyik kedvenc gyümölcse rendkívül sokoldalúan felhasználható a konyhában.

Kókusztejes őszibarackleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg őszibarack
  • 3 dl kókusztej
  • 1 lime leve
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 4 dl víz
  • A levesbetéthez:
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál szeletelt mandula

Két darab kivételével lehúzzuk a barackok héját, lefejtjük a magról a húsukat, majd feldaraboljuk. A többi hozzávalóval leturmixoljuk vagy botmixerrel pürésítjük. Ha túl darabos, szitán átszűrhetjük. Fogyasztás előtt alaposan lehűtjük. A félretett barackokat jól megmossuk, eltávolítjuk a magjukat, felcikkezzük a húsukat. Serpenyőbe tesszük, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, és átforgatjuk, itt-ott megpirítjuk. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a barackkal együtt a levesre szórjuk.

Tipp: Ha a barack túl kemény lenne, dobjuk pár pillanatra forró, majd jeges vízbe, utána könnyebben lejön a héja.

Kacsamell barackpürével, sajtos burgonyával

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!