A Nők Lapja 2021/30. számának Gasztro rovata.

Nyáron praktikus olyan ételeket készíteni, amelyeket ízléstől és az időjárástól függően fogyaszthatunk hidegen, langyosan vagy melegen.

Bazsalikomos meggyleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 (kezeletlen) citrom
  • 5 dkg méz
  • 1,5 dl natúr joghurt

A magozott meggyet tegyük egy botmixer táljába, adjuk hozzá a bazsalikomot. (Néhány levelet tegyünk félre a tálaláshoz.) Facsarjuk hozzá fél citrom levét, öntsük hozzá az 1 liter vízben felolvasztott mézet, a citrom reszelt héját és a joghurtot. Botmixerrel krémesítsük, tálalásig tegyük hűtőszekrénybe hűlni. Bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő mindössze havonta 1490 forintért.
Próbáld ki most!
Az előfizetésed egy regisztrációval egybekötött bankkártyás fizetés után azonnal elindul.
Mindössze pár kattintás, és hozzáférhetsz ehhez a tartalomhoz. Ha van már előfizetésed, lépj be .