A Nők Lapja 2021/30. számának Gasztro rovata.

Nyáron praktikus olyan ételeket készíteni, amelyeket ízléstől és az időjárástól függően fogyaszthatunk hidegen, langyosan vagy melegen.

Bazsalikomos meggyleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 (kezeletlen) citrom
  • 5 dkg méz
  • 1,5 dl natúr joghurt

A magozott meggyet tegyük egy botmixer táljába, adjuk hozzá a bazsalikomot. (Néhány levelet tegyünk félre a tálaláshoz.) Facsarjuk hozzá fél citrom levét, öntsük hozzá az 1 liter vízben felolvasztott mézet, a citrom reszelt héját és a joghurtot. Botmixerrel krémesítsük, tálalásig tegyük hűtőszekrénybe hűlni. Bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!