Humor és...? A Nők Lapja 2021/29. számának cikke.

Charlie Chaplin óta nem született nagyobb komikus a szakmában, állítják az amerikai filmkritikusok Melissa McCarthyról, akinek szinte minden filmje kasszasikerrel kecsegtet. A harmadik legjobban kereső sztár Hollywoodban, és már érik az Oscar-díja is, eddig két jelölést zsebelt be. 2015-ben csillagot kapott a Hírességek Sétányán.

Egy ideig nem is tudtam, kit nézek esténként a Gilmore Girls, azaz a Szívek szállodája című tévésorozatban. Egyszerűen csak alig vártam Sookie-t, a zseniális, ámde hebrencs szakácslányt, a főszereplő, Lorelei üzlettársát és szívbéli barátnőjét. Ha ő felbukkant, egyből gazdagodott a színskála. Imádom a burleszket, és ahogy Melissa McCarthy műveli, az különösen meg tud nevettetni. Zsigeri humor árad belőle, ahogy csak vérbeli komikákból szokott, ám a játéka mélyén mindig felsejlik az emberség is. Rajongásommal nem vagyok egyedül, különösen, mióta a színésznőt 2011-ben a Koszorúslányok című vígjátékban nyújtott teljesítményéért a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjra jelölték. Egyszeriben dőlni kezdett hozzá a lé, meg a jobbnál jobb filmszerepek. Egyik kedvenc McCarthy-mozim A kém, amelyben a komika Susan Coopert, a szürke kisegérnek tűnő hírszerzőt alakítja, akiről azonban élesben kiderül, hogy bármikor zsebre vág egy egész gengszterbandát, sőt még Jason Stathamot is, aki pedig ég a láztól, hogy bebizonyítsa riválisáról, hogy amatőr. Statham természetesen most is fergetegesen játszik, ahogy azt Guy Ritchie kultfilmje, a Blöff óta megszoktuk tőle, Melissa McCarthy azonban könnyedén felnő hozzá.

A film érdekessége, hogy Balatonfüreden forgatták 2015-ben, az utolsó jelenetben felismerhető a magyar tenger, abban süllyed el a helikopterből kizuhanó gyémántokkal teli ládikó, a magyar búvárok azóta is keresik. Viccelek. Viszont az már nem vicc, hogy a Statham által játszott karakter az utolsó jelenetben nagyvonalúan nekivág a végtelen kékségnek egy motorcsónakkal, mire Susan aggódón odasúgja a barátnőjének: „Szerinted tudja, hogy ez tó?” Ekkor halljuk meg a jacht becsapódását a túlsó parton.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .